16 Ocak 2015 Cuma

Dengesiz Düzenler




Denge mi olmalı her şeyde..?


İnsan bazen aşırılığa kaçamaz mı yani..?
Özgürlüğünü başkalarına zarar vermeyecek şekilde aşırılıktan yana kullanamaz mı..?

Bence bu mümkün ama sadece bence işte..

Hayatımız hep bi denge kurma üzerine kurulu.. Psikollojimiz ve bilinçaltımız bile sürekli "İd"le "Süperego" arasında denge kurmaya çalışmakta..Neden peki..? Her zaman denge demek düzen demek mi?

İnsanlar sürekli başkaları ne der düşüncesiyle hep dengeli hayatlar kurmaya çalışmaktalar. Ve bu düzene aykırı gelenler de ister istemez dışlanma durumuyla karşılaşmakta. Halbuki hani her insan özgürdü..? Nerde burda özgürlük.. Ressamın dediği gibi belki şurda gizlenmiş bi özgürlük mü vardır.. :) Aslına bakarsanız HAYIR..! 

İnsanlar kendi dengelerini kendileri kurmaları bence.. Neden diyecek olursanız her insan bu dünyaya yalnız gelir ve yalnız gidecektir.. Her insan kendi hesabını kendi verecek ve kendi yaptıklarından sorumlu olacaktır.. Peki sırf dışlanma yüzünden yapamadığı iyiliklere ne olacak..? Ya da kendi geleceğini çok iyi yerlere getirebilecekken önüne vurulan ketlere ne olacak..? İnsanlar bunları düşünmez.. Ama unutmayın siz başkalarının dengesini kuramazsınız ancak o dengeyi bozarsınız.. Ve o kişiler bunu belki size anlatamaz dillendiremez ama içlerinde bi yerde hep vardır o his..

Ve gün gelir sizin bilmeyerek dengesini bozduğunuz insan hayatınızdan öyle bi parçayı alır ki artık istesenizde o dengeyi bi daha yakalayamazsınız.. 

Çünkü o parça sizin dengenizin temelidir..!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder