19 Mart 2016 Cumartesi

Gelir Her Şey Sancılarıyla..

Hayat sürekli yeni şeylere gebedir bazen iyi bazense kötü.. Hayatın gebe olduğu şeyler doğal dengesidir aslında .. Olması gereken zamanında düşer doğanın rahmine ve zamanında başlar yaşamına..

İnsan, insanda benzer parçası olduğu doğaya.. Ama arada hiçde asımsanamayacak bir farkla..İnsan kendi doğal parçasına gebe değildir asla..

İnsan hep kendi yaptıklarına gebe bu dünyada. Yaşadığı her şey rahmine düşen her bir acı ya da mutluluk kendi elinde insanın. Eğer zor çok da olsa iyi bir yol olduğunu biliyorsa girdiği serüvenin gebe kaldığı yaşamda, sancıları da doğuma kadar mutluluk verir insana hatta bazen keşke hiç bitmese bu sancılarım der her bir sancıda..

Lakin girdiği yol bile bile hataysa pişmanlık, kırgınlık, öfke ve kızgınlıksa doğumu en tarifsiz sancılarla geçer ve doğumu sanki hiç azalmaz aksine her bir adımda her bir nefeste katlanarak eşlik eder acılara..

İnsan, insan işte daha hangi duyguya gebe kalacağını bilmeden, ne istediğini sorgulayıp kendini keşfetmeden evrenin gizemini keşfetmeye çıkar sanki kendinden kaçarcasına.. Belki de öyledir gerçekten kaçıyordur insanoğlu her gün yeni bir keşifle kendinden.. Kendini bulup her şeyi yoluna koymak en kolayıyken kendi kabuslarından kaçıyordur belki de her bir keşfinde..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder